برنامه نویس کیست؟

برنامه نویس

برنامه نویس کیست

برنامه نویس کیست

یک برنامه نویس شخصی است که نرم افزار و برنامه‌های کامپیوتری و موبایلی می‌نویسد. این نرم‌افزا‌رها با یک زبان برنامه‌نویسی خاص نوشته شده‌است. تمام مراحل لازم برای اجرای برنامه باید یک به یک توسط برنامه‌نویس (programmer) یا همکارانش شرح داده‌شود. برنامه نویس بسته به دستور و کد برنامه نویسی مورد‌استفاده، دستورالعمل‌های خاصی را برای این کار در برنامه می‌نویسد. سپس این دستورالعمل ها به زبان ماشین تبدیل می شوند تا برنامه نیز قابل اجرا باشد و نرم افزار در نهایت قابل استفاده باشد. کدها متفاوت هستند و به نرم افزار مورد نیاز و زبان برنامه‌نویسی که برنامه‌نویس با آن کار می‌کند بستگی دارد. می‌تواند از جاوا یا HTML (که معمولاً برای برنامه های اینترنتی استفاده می شود) تا C++ یا SQL و … متفاوت باشد. بنابراین بینش فنی برای توانایی کار به عنوان یک برنامه‌نویس ضروری است.

شرکت برنامه نویسی

یک شرکت برنامه نویسی خدمات متنوعی دارد. خدمات برنامه‌نویسی شامل برنامه‌نویسی با انواع زبان‌های مختلف، طراحی سایت، برنامه‌نویسی اپلیکیشن‌های موبایل، برنامه‌های ویندوز، پشتیبانی سایت و … است. ما در شورتکات پلاس با بهره گیری از تم برنامه نویسی جوان و با تجربه تا کنون وبسایت های گوناگون و برنامه های مختلفی برای کارفرمایانمان طراحی کرده ایم. برای مشاهده نمونه کارهای ما می توانید به قسمت نمونه‌کارها مراجعه فرمائید.

شرکت برنامه نویسی

خدمات برنامه نویسی شورت کات پلاس

رشته برنامه نویسی

برنامه‌نویسی به عنوان یک رشته دانشگاهی وجود ندارد. در واقع برنامه‌نویسی یکی از دروس مهم رشته کامپیوتر و شاخه مهندسی نرم‌افزار است،که در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود. در این واحد درسی، برنامه‌نویسی به زبان‌های مختلف از جمله سی، سی پلاس پلاس، سی شارپ، جاوا و… به دانشجویان آموزش داده‌ می‌شود. توانایی حل مسئله و یادگیری الگوریتم از پایه‌ترین و اساسی‌ترین مباحث در برنامه‌نویسی هستند.

رشته برنامه نویسی

زبان های برنامه نویسی

زبان‌های برنامه نویسی زیادی وجود دارند. استفاده از برخی از زبان‌های برنامه‌نویسی رایگان است، برخی دیگر نیاز به خرید مجوز سالانه برای استفاده دارند. محبوبیت زبان برنامه نویسی نزد توسعه دهندگان نیز اغلب تعیین‌کننده در دسترس بودن دانش و تعداد برنامه‌نویسان آن زبان است. این زبان ها برای حل هر نوع مشکلی در حوزه فناوری محاسباتی ایجاد شده اند. همراه با تمام گرایش های تکنولوژی، آن ها همیشه در حال تکامل هستند و به دنبال ارائه مدرن ترین ابزارها برای پیچیده ترین وظایف هستند.  

زبان های برنامه نویسی

در اینجا لیستی از تعدادی از این زبان‌ها آمده ‌‌است:

  • جاوا اسکریپت
  • جاوا
  • پایتون
  • php
  • C++
  • سی شارپ
  • سی
  • روبی

برنامه نویس کامپیوتر

برنامه نویس کامپیوتر یا توسعه دهنده نرم افزار کسی است که برنامه و نرم افزار را برای کامپیوتر و سیستم عامل های مختلف آن طراحی می‌کند. یک توسعه‌دهنده نرم‌افزار یا مهندس نرم‌افزار، در یک شرکت در تمام فرآیندهای مربوط به نرم‌افزار که برنامه‌ها و دستگاه‌ها روی آن اجرا می‌شوند، درگیر است. او به توسعه نرم افزار و پیاده‌سازی آن کمک می کند و نرم‌افزار را در مراحل مختلفی چون تست آلفا و بتا تست می‌کند که آیا برنامه‌ها به درستی کار می‌کنند، و نرم افزار را بر اساس بازخورد کاربر بهبود می بخشد.

برنامه نویس کامپیوتر

programmer

وظایف و مسئولیت های یک توسعه دهنده نرم افزار

یک توسعه دهنده نرم افزار وظایف مختلفی در داخل یک شرکت دارد. در وهله اول، او مسئول توسعه برنامه‌ها، پایگاه‌های داده و سیستم‌ها است، اما همچنین باید اطمینان حاصل کند که همه نرم‌افزارها بدون مشکل به کار خود ادامه می‌دهند. وقتی مشکلاتی پیش می‌آیند، وظیفه او این است که اطمینان حاصل کند که همه می‌توانند در سریع‌ترین زمان ممکن کار را از سر بگیرند. کار دقیق یک توسعه دهنده نرم افزار در هر شرکت متفاوت است. وظایف مهم یک توسعه دهنده نرم افزار می تواند به شرح زیر باشد:

  • تجزیه و تحلیل خواسته ها، نیازها و نیازهای مشتریان که نرم افزار باید برآورده کند.
  • ترسیم طراحی عملکردی مشخصات مورد نظر نرم افزار
  • برنامه ریزی و اجرای وظایف برنامه نویسی
  • تست نرم‌افزار، شناسایی نقاط حساس و اشکالات
  • نوشتن کتابچه‌ی راهنمای کاربر و سایر اسناد راهنما
  • نظارت، نگهداری و به روز رسانی نرم افزار

کدنویسی

فرآیند تبدیل داده ها به قالب مورد نیاز برای طیف وسیعی از نیازهای پردازش اطلاعات را کدنویسی می گویند، از جمله:

  • تدوین و اجرای برنامه ها
  • انتقال، ذخیره سازی و فشرده سازی/فشرده سازی داده ها
  • پردازش داده های برنامه، مانند تبدیل فایل

برنامه نويس اندرويد

برنامه نويس اندروید کسی است که اپلیکیشن‌هایی را برای سیستم عامل اندروید گوشی‌های هوشمند و تبلت‌های مختلف می سازد. اول از همه، توسعه دهنده اندروید خواسته‌های مشتری را مورد بحث قرار می‌دهد و به نیازهای گروه هدف فکر می کند. توسعه دهنده اندروید می‌تواند در مورد سیستم‌های اطلاعاتی به مشتری مشاوره دهد. سپس توسعه دهنده اندروید یک بلوپرینت یا طرح اولیه طراحی می کندکه این طرح باید به تایید مشتری برسد. اگر او راضی باشد، توسعه‌دهنده اندروید با همکاران خود برای تحقق بخشیدن به طرح اولیه، همکاری خواهد‌‌‌کرد. نه تنها توسعه‌دهندگان اندروید، بلکه برای مثال، مشاوران ارتباطی و برنامه‌نویسان نیز روی این موضوع کار می‌کنند. وقتی برنامه آماده‌شد، تست می‌شود. آخرین خطاها توسط توسعه‌دهنده اندروید حذف می‌شوند. پس از آن، برنامه می تواند به بازار عرضه شود.

برنامه نویس اندروید

برنامه نویسان حرفه ای شورت کات پلاس

توسعه دهنده ios

توسعه دهنده IOS کسی است که اپلیکیشن مورد نظر کارفرما را برای سیستم عامل IOS ویا به عبارتی محصولات شرکت اپل، مانند آیفون و آی پد ایجاد می‌کند.

ابتدا، توسعه دهنده IOS در مورد خواسته‌های خاص مشتری (اغلب یک شرکت بزرگ) بررسی‌های لازم را انجام می‌دهد. به عنوان مثال، توسعه‌دهنده IOS ،تعیین می‌کند که گروه هدف چیست، برنامه برای چه چیزی در نظر گرفته‌شده‌است، برنامه باید چه شرایطی را برآورده کند و چگونه باشد. زمانی که خواسته‌های مشتری مشخص شد، توسعه‌دهنده IOS طرحی اولیه را انجام می‌دهد او این طراحی را به مشتری نشان می‌دهد و پس از تایید طرح اولیه توسط مشتری، طرح را کامل می‌کند. سپس تیم توسعه دهندگان ios می توانند شروع به ساخت برنامه کنند. توسعه دهنده IOS و کارفرما همواره در تماس هستند. هنگامی که برنامه به پایان رسید، آن را تست خواهند کرد. در صورت رضایت مشتری، محصول وارد بازار می شود.

توسعه دهنده وب

توسعه دهنده وب شخصی است که قادر به طراحی، ایجاد و نگهداری وب سایت ها و برنامه‌های کاربردی مبتنی بر وب و بر اساس طراحی رابط کاربری مناسب است. این اصطلاح به طور گسترده استفاده می‌شود و می‌تواند شامل هر توسعه دهنده‌ای باشد که کارش طراحی و پشتیبانی یک وب‌سایت است. اساساً سه نوع توسعه دهنده وب وجود دارد. توسعه دهندگان وب فرانت اند(Front-End Developer) مسئول عناصر یک وب سایت هستند که توسط کاربران قابل روئیت هستند و با آنها تعامل دارند.

توسعه دهندگان وب بک اند (Back-end Developer)  مسئول کدهای موتور وبسایت هستند که بر نحوه عملکرد وب سایت نظارت می‌کند. در حالی که توسعه دهندگان وب فول استک (Full Stack Developer) قادر به انجام هر دو هستند.

مهمترین مهارت‌ها برای توسعه دهندگان وب

مهارت هایی که یک برنامه نویس دارد، مهارت های منطقی و ارتباطی و همچنین توانایی حل مسائل است. ارتباط عالی یک مهارت بسیار مهم است که یک programmer باید از آن برخوردار باشد. اغلب، آنها باید با مدیران، هم تیمی ها، حتی مشتریان ارتباط برقرار کنند، بنابراین آنها به این مهارت نیاز دارند.

  • تسلط بر HTML، CSS و جاوا اسکریپت
  • کتابخانه ها AngularJS ، React،Amber و EmberJS
  • پایگاه های داده MySQL،Oracle و MongoDB
  • ابزار تست Webpack، Jasmine، Karma و غیره.
  • رسیدگی درخواست، به روز رسانی جزئی صفحه، و Ajax
  • ابزار: فتوشاپ
  • CMS: وردپرس، دروپال، جوملا
  • سئو
  • طراحی تعاملی

درآمد برنامه نویس

درآمد برنامه نویس

حقوق برنامه نویس

همه نوع برنامه نویسی وجود دارد و دقیقاً به دلیل تنوع زیاد و تخصص‌های مختلف است که نمی توان آمار دقیقی از میزان درآمد یک programmer ارائه داد. در این بین، افرادی هم هستند که به صورت پاره وقت یا فریلنسری کار می‌کنند. عواملی مانند سابقه کاری و تخصص، نقش عمده‌ای در تعیین درآمد برنامه نویسی دارند. به عنوان مثال، برنامه‌نویسانی که از سی‌شارپ استفاده می کنند، درآمد نسبتاً بیشتری نسبت به برنامه‌نویسان سایر زبان‌ها دارند. بسیاری از زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف در سال‌های اخیر توسعه یافته‌اند و توسعه دهندگان نرم افزار اغلب در برنامه‌نویسی یک زبان یا فریم ورک خاص تخصص دارند.

شما می‌توانید با سپردن نیازهای خود به تیم مجرب شورت کات پلاس، در هزینه و زمان خود صرفه جویی کنید و برنامه هایی با کیفیت بالا را وارد بازار کنید.

چالش های کلیدی برنامه نویس

اول، یادگیری زبان های برنامه نویسی می تواند بسیار چالش برانگیز باشد. مخصوصاً در ابتدای تحصیل، که هنوز منطق برنامه نویسی را به خوبی درک نمی‌کنید، با هیچ زبانی آشنا نیستید و نمی‌دانید با کدام زبان بیشتر آشنا می‌شوید.

سپس چالش دیگر این است که دید وسیعی از فناوری ها داشته باشیم. به این دلیل که دانستن زبان های برنامه نویسی برای شما کافی نیست، بلکه باید در زمینه های دیگر نیز اطلاعات داشته باشید. در نهایت، شاید بزرگترین چالش همه: به روز ماندن. در مواجهه با بسیاری از نوآوری ها در دنیای تکنولوژی، لازم است به طور مداوم آنچه را که در حال رخ دادن است مطالعه و دنبال کنید تا به یک حرفه ای منسوخ تبدیل نشوید.

استخدام برنامه نويس

آگهی های استخدام توسط شرکت های مختلفی منتشر می شود که در بخش های متفاوت فعالیت می کنند. برنامه نویسی آنقدر برای دنیای فناوری مهم است که کاربردهای آن اساس بسیاری از نوآوری هایی است که ما در زندگی روزمره خود از آنها استفاده می کنیم. به عنوان مثال، اینترنت پر از وب سایت هایی است که توسط توسعه دهندگان ایجاد شده اند. سیستم های مورد استفاده برای مدیریت و متمرکز کردن عملیات در یک شرکت نیز توسط این متخصصان ساخته شده است. برخی از صنایعی که به افرادی با عناوینprogrammer نیاز دارند عبارتند از:

  • شرکت های توسعه اپلیکیشن اندروید و iOS
  • شرکت های نرم افزاری
  • سازمان های رسانه ای
  • صنعت بازی
  • بخش سلامت

چگونه برنامه نویس شویم؟

برای شروع، می‌توانید یک زبان برنامه‌نویسی را انتخاب کنید که مناسب نیاز شما می‌باشد. سپس می‌توانید از طریق کتاب‌های آموزشی و یا منابع آنلاین، به یادگیری زبان برنامه‌نویسی بپردازید. کتاب‌های کلاسیک مثل “Learn Python the Hard Way” و “Head First Java” فیلم‌های آموزشی آنلاین مثل “Codeacademy” و “Udemy”، و یا دوره های رایگان با موضوعات برنامه‌نویسی که در YouTube و پادکست وجود دارد را می‌توانید بررسی کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *