خطا یا ارور سایت (Website Errors) به معنای وجود مشکلی در عملکرد یک وبسایت است که باید رفع شود این خطاها ممکن است به دلیل مشکلاتی در کدنویسی، اشکالات سرور، مشکلات شبکه یا عوامل دیگر باشد.
چه به عنوان طراح سایت و چه صرفا به عنوان کاربر عادی یا کلاینت، ممکن است در سایت های مختلف با انواع ارورها برخورده کنید. این خطاها عموما با یک کد نمایش داده می شوند و هر کد نشانگر نوع آن خطا است. یعنی با همان کد می توانید متوجه شوید که مشکل از کجاست تا راحتتر برای رفع آنها اقدام کنید. برای آشنایی با انواع خطاهای سایت تا پایان مطالب با ما همراه باشید.
ارور امنیتی سایت
ارور امنیتی سایت می تواند به مجموعه ای از خطاها و نقاط ضعف امنیتی در یک وبسایت اشاره داشته باشد. مشکلات امنیتی که ممکن است برای هر وب سایتی بوجود آید عبارتند از :
نفوذ بدافزارها به وب سایت و هاست
وجود کدهایی مخرب در صفحات وب سایت
وجود کدهایی مخرب در تبلیغات وب سایت
حملات متداول بر روی وب سایت مورد نظر
حمله فیشینگ به وب سایت مورد نظر
گزارش اسپم در دامنه و سایت مورد نظر
مشکوک شدن گوگل به مسائل امنیتی وب سایت مورد نظر
شناسایی برخی از انواع بدافزارها نسبت به بقیه راحت تر است. بعضی از آن ها، مانند باج افزارها و ابزارهای تبلیغاتی مزاحم، بلافاصله حضور خود را با رمزگذاری پرونده های شما یا با پخش تبلیغات بی پایان در سیستم شما نشان می دهند. بعضی از انواع دیگر، مانند تروجان ها و نرم افزارهای جاسوسی، سعی می کنند تا آنجا که ممکن است از دید شما پنهان شوند، به این معنی که آنها ممکن است از مدت ها قبل از اینکه شما متوجه حضور آنها در سیستم شوید، وجود داشته باشند. موارد دیگری مانند ویروسها وجود دارند که پیش از ظاهر شدن علائم انتشار آنها مانند هنگ کردن، حذف یا جابجایی فایلها، خاموش شدن ناگهانی سیستم یا فعالیت بیش از اندازه پردازشگر برای مدتی مخفیانه فعالیت می کنند.
رایج ترین خطاهای وب سایت
ارور 400 (Bad Reques)
خطای 400 همانطور که از نام آن پیداست این خطا توسط سرور به عنوان خطای کاربر تلقی میشود. در حقیقت ارور 400 مربوط به درخواست ارسال شده کلاینت، قبل از پردازش توسط سرور است. به صورت کلی ارور 400 هنگامی اتفاق میافتد که درخواست ارسال شده از سمت کاربر به سرور نادرست باشد.
ارور 401 (Unauthorized)
خطای 401 به این معنا می باشد که صفحه ای که می خواهید به آن دسترسی پیدا کنید، تا زمانی که با شناسه کاربری و رمز عبور معتبر وارد سیستم شوید برای شما نمایش داده نمی شود.
ارور 403 (Forbidden)
خطای ۴۰۳ نوعی کد وضعیت HTTP است که نشان می دهد وب سرور درخواست شما را دریافت کرده اما اجازه اتصال آی پی شما به صفحه موردنظر را نمی دهد. یعنی دسترسی شما به وب سایت موردنظر مجاز نبوده است یا منبع مورد نظر درحالحاضر در دسترس نیست.
ارور 404 (Not Found)
خطای 404 یکی از رایجترین خطاهای سایت از سمت کلاینت و کدی از وضعیت پروتکل HTTP است که با عنوان «صفحه موردنظر یافت نشد» خود را نشان می دهد وب سرور نمی تواند صفحه درخواستی کاربر را پیدا کند. این مشکل ناشی از اختلال در سرویس میزبانی سرور شما، تنظیمات نادرست دامنه سایتتان یا لینکهای شکسته است.
ارور 500 (Internal Server)
این کدها وضعیت درخواست کاربر را نشان می دهند. این ارور به معنی مشکلات از سمت سرور است. خطای 500 نشان می دهد که سرور با شرایط نامناسب روبرو شده است و نمی تواند درخواست شما را انجام دهد.
ارور 501 (Error 501)
به معنی آن است که سرور از کارکرد لازم برای اجرای درخواست شما پشتیبانی نمی کند. زمانی با این ارور مواجه می شوید که سرور متد ایجاد درخواست را شناسایی نکرده و صرف نظر از منبع قادر به پشتیبانی از آن نباشد.
ارور 502 (Bad Gateway)
هر زمان که تصمیم به باز کردن یک وب سایت می گیرید، مرورگر شما درخواستی را به سرور سایت ارسال می کند. این درخواست توسط سرور پردازش شده و داده مورد نظر که همان محتوای وب سایت است به بازدیدکننده بازگردانده می شود به معنای آن است که سرور یک درخواست داخلی نا معتبر را دریافت کرده است. این خطا معمولاً زمانی رخ می دهد که وب سایت در حال استفاده از پراکسی یا سرورGateway است.
ارور 503 (Service Unavailable)
این ارور نشان میدهد که سرور در حال حاضر به علت اضافه بار موقت و یا تعمیر و نگهداری از قبل برنامه ریزی شده، قادر به رسیدگی به درخواست شما نیست. یعنی مشکل موقتی است و احتمالا پس از مدتی کوتاه برطرف می شود.
ارور 504 (Gateway Timeout)
این ارور زمانی رخ می دهد که به طور موقت سرور در دسترس نباشد که می تواند به دلیل عدم خدماترسانی آن سرور یا ارائه دهنده اینترنت باشد. یعنی سرور سایت و یا اینترنت شما به قدری قوی و پر سرعت نیست تا سایت مد نظر شما را لود یا باز کند.