ایندکس سایت (Site Index) در واقع به معنای فهرست شدن است. ایندکس شدن سایت به فهرست شدن صفحات سایت در موتورهای جستجو همچون گوگل اطلاق می شود. موتورهای جستجو به ویژه موتور جستجو گوگل، به منظور یافتن صفحات و وب سایت ها تمامی وب را جستجو می کنند و اطلاعات موردنیاز را به افرادی که در جستجوی این اطلاعات هستند ارائه می دهند. موتورهای جستجو، صفحات وب را بر اساس همان ایندکس تعریف و تعیین می کنند. در واقع با ایندکس شدن، صفحات شما احتمال بیشتری برای نمایش داده شدن در صفحات جستجوی گوگل پیدا می کنند.
بیشتر بدانید: موتور جستجو
ایندکس گوگل چگونه انجام می شود؟
ربات های گوگل دائم در حال بررسی سایت ها و صفحات مختلف هستند و در صورتی که تغییری در این صفحات اتفاق افتاده باشد، گوگل اطلاعات جدید را ذخیره سازی می کند، این کار به وسیله دو ربات خزش گر و ایندکسر انجام می شود. ربات خزشگر، وظیفه یافتن لینک ها و آدرس های جدید را برعهده دارد. ربات خزشگر، علاوه بر شناسایی و کشف تمامی لینک های موجود و اضافه کردن به فهرست لینک های خود، صفحه بعدی را نیز مورد بررسی قرار می دهد. ایندکس شدن در گوگل در واقع به فرایندی گفته می شود که در طی آن گوگل، پس از بازدید و تشخیص محتوای صفحات سایت، اطلاعات آن را ذخیره سازی می کند. زمانی که گوگل محتوای جدید سایت را یافت و این محتوا از نظر او مورد تایید بود، این محتوا در نتایج جستجو به نمایش گذاشته خواهد شد.
روش های ایندکس کردن سایت در گوگل
برای ایندکس کردن سایت در گوگل، روش های مختلفی وجود دارد که مهمترین این روش ها را برای شما توضیح خواهیم داد.
حذف سدهای کراول در فایل robots.txt: مشکل ایندکس نشدن سایت ممکن است به دلیل وجود مشکل در robots.txt باشد. با حذف کدهای Disallow و Uset-agent در وب سایت yourdomain.com/robots.txt، این مشکل به سادگی قابل حل است.
قرار دادن صفحه مورد نظر در نقشه سایت: با قرار دادن صفحات وب سایتتان در نقشه سایت می توانید به گوگل در یافتن صفحات مهم کمک کنید.
حذف تگ های زائد کنونیکال: وجود تگ کنونیکال زائد باعث اندیکس نشدن صفحات وب سایت شما می شود، برای جلوگیری از این موضوع بهتر است آنها را حذف کنید.
مطمئن شوید صفحه Orphan Page نباشد: مطمئن شوید که تمامی صفحات شما دارای لینک داخلی هستند تا گوگل بتواند به راحتی آنها را پیدا کند.
درست کردن لینکهای داخلی Nofollow: استفاده از لینک های حاوی nofollow مانع از انتقال رتبهی صفحه به URL مقصد می شود.
قرار دادن لینک صفحات در صفحات مهم سایت: برای ایندکس شدن وب سایتتان، یک لینک از url صفحه موردنظر را در صفحات مهم قرار دهید چرا که احتمال دارد دوباره گوگل این صفحات را بررسی کند.
حذف صفحات کم اهمیت: وجود تعداد زیادی صفحات بی کیفیت، احتمال ایندکس شدن را کاهش می دهد. بهتر است صفحاتی که دارای کیفیت لازم نیستند را حذف کنید.
ایندکس سایت از طریق API
Google indexing API توسط شرکت گوگل طراحی شده است و امکان ایندکس کردن صفحات یک وبسایت را در سریع ترین زمان ممکن فراهم می کند. موضوع ایندکس نشدن صفحات سایت یکی از مشکلاتی است که باعث نگرانی طراحان وبسایت میشود. API بستری را فراهم میکند تا هرگونه تغییرات در صفحات یک وبسایت را در کوتاهترین زمان ممکن شناسایی کرده و این صفحات را به سرعت ایندکس نماید. لازم به ذکر است که برای فعالسازی این سرویس گوگل باید آیپی سیستم خود را با استفاده از ابزار تغییر آیپی تغییر دهید تا دسترسی شما به صفحه ثبت API ممکن شود.
عوامل موثر بر ایندکس سایت
عوامل مختلفی بر ایندکس شدن سایت تاثیر می گذارند. این عوامل شامل محتوا تولید شده، نقشه سایت، ارورهای موجود در بخش های مختلف سایت، لینک داخلی، بک لینک، سرعت سایت و میزان بازید از صفحات سایت است. در واقع این عوامل تعیین می کنند که آیا صفحات وب سایت شما ایندکس خواهند شد یا خیر؟
افزایش سرعت ایندکس شدن صفحات سایت
برای افزایش سرعت ایندکس شدن صفحات سایت، روش ها و تکنیک های مختلفی وجود دارد. انتشار منظم محتوا، طراحی و معرفی نقشه سایت، برطرف کردن ارورها، مطمئن بودن از وجود Robot.txt، ایجاد لینک داخلی قوی، کمک گرفتن از شبکه های اجتماعی همچون لینکدین، استفاده از ویدئوها، خرید بک لینک، برطرف کردن ایرادات سئو، آپدیت صفحات، افزایش بازدید صفحات و افزایش کیفیت محتوا از جمله این روش هاست.
دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل
ایندکس نشدن سایت در گوگل ممکن است به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد. ایندکس نشدن ممکن است به دلیل خطاهای سایت، خطاهای یو آر ال، کند بودن سرعت بارگذاری صفحات، محتوای بی کیفیت و تکراری، استفاده نکردن از نقشه سایت و تایید نشدن صفحات جدید اتفاق افتد.