فریم ورک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

فریم ورک چیست؟

فریم ورک چیست

فریم ورک framework یک نرم‌افزار مفید و کاربردی است که برای گسترش و پیشرفت اپلیکیشن‌ها به برنامه‌نویسان کمک می‌کند که آن‌ها را ارتقا دهند. فریم ورک یا همان فریم ورک‌ نرم‌افزاری یک مجموعه است از ابزار‌ها، کد‌ها، کتابخانه‌ها، API یا همان رابط‌های برنامه‌نویسی کاربردی که به برنامه‌نویسان در راستای توسعه نرم‌افزار‌ها کمک می‌کند. افراد حرفه‌ای کد‌های خود را به یک فریم ورک اضافه می‌کند و با این وسیله می‌توانند به هدف خود برسند. فریم ورک‌ها نرم‌افزار‌هایی هستند که توسط مهندسان و طراحان حرفه‌ای و قوی طراحی و تست و آزمایش می‌شوند. در صورتی که ابزار‌ها و نرم‌افزار‌های زیادی مانند فریم ورک برای کمک به انسان‌ها وجود دارد دیگر نیازی نیست که برنامه‌نویسان از صفر تا صد کد ها را بنویسند.

انواع فریم ورک

  • فریم ورک‌های  php
  • Laravel
  • Symfony
  • Cake PHP
  • فریم ورک‌های java
  • Spring
  • Hebernate
  • Struts
  • فریم ورک  C#
  • ASP. NET
  • فریم ورک‌های  Javascript
  • Node. js
  • Express. js
  • Meteor. js
  • فریم ورک‌های پایتون

 این اسامی که بیان شد از بهترین فریم ورک‌ها در زبان‌های مختلف برنامه‌نویسی است که به برنامه‌نویسان کمک می‌رساند و می‌توانند با کمک این ابزار‌ها در زمان کوتاه‌تر پیشرفت بیشتری کسب کنند.

انواع فریم ورک

کاربرد‌های فریمورک

فریمورک‌ها نرم‌افزار‌های بسیار مفید و کاربردی و ساختار‌های آماده و در دسترسی هستند که برای توسعه نرم‌افزار‌ها، اپلیکیشن‌ها و وب سایت‌ها استفاده می‌شوند. برنامه‌نویسان متناسب با نیاز‌های پروژه ساختار یا فریم ورکی را سفارش می‌دهند و کار توسعه سایت خود را ادامه می‌دهند.

  • بهبود کیفیت کد: فریمورک ها شامل اجزای نرم‌افزاری هستند که بر اساس استاندارد‌های برنامه‌نویسی بالا طراحی شده‌اند. توسعه‌دهندگان می‌توانند از فریمورک های با اطمینان قوی استفاده کنند که باگ‌های کمتری بر کد اصلی تأثیر می‌گذارد. علاوه بر این، فریمورک ها برای افزایش خوانایی کد ساخته شده‌اند. تیم‌های نرم‌افزار زمانی که درک مشترکی از روند کار نرم‌افزاری که فریمورک مشخص می‌کند به اشتراک بگذارند، می‌توانند بدون زحمت بیشتر با یکدیگر همکاری کنند.
  • زمان توسعه را کاهش دهید: فریمورک ها کارایی برنامه‌نویسی را افزایش می‌دهند و سازمان‌ها می‌توانند از آن‌ها برای انتشار سریعتر برنامه‌های کاربردی استفاده کنند. با یک فریمورک خوب، توسعه‌دهندگان می‌توانند به جای ماژول‌های کدنویسی اولیه، روی نوشتن کد‌های سطح بالا که منطق تجاری را مدیریت می‌کند، تمرکز کنند. به عنوان مثال، توسعه‌دهندگان می‌توانند از یک فریم ورک‌ متن باز برای دسترسی به پایگاه داده و توسعه نرم‌افزار تجارت الکترونیک در بالای آن استفاده کنند.
  • امنیت نرم‌افزاری بهتر: با یک پایگاه کد بزرگتر، تشخیص مسائل امنیتی کد و پاسخ به آن‌ها برای توسعه‌دهندگان دشوار است. در مقابل، یک فریمورک خوب شامل نقاط بازرسی امنیتی آماده‌ای است که تقویت کد و امنیت داده‌ها را برای توسعه‌دهندگان آسان می‌کند.
  • بررسی کد کارآمد: توسعه‌دهندگان قبل از انتشار یک برنامه، کد را در مراحل مختلف توسعه آزمایش می‌کنند. هر تابع نرم‌افزار، API، ساختار داده، و ماژول باید الزامات بررسی کد خاصی را برآورده کند. با استفاده از یک فریم ورک‌ ، تیم‌های نرم‌افزاری می‌توانند برنامه‌های کاربردی خود را با موارد آزمایشی جامع و پوشش کد تأیید کنند. توسعه‌دهندگان همچنین اشکال زدایی و رفع مشکلات کد را در فریم ورکی با ساختار مناسب آسان‌تر می‌دانند.
  • انعطاف‌پذیری توسعه: توسعه‌دهندگان می‌توانند از فریمورک ها  استفاده کنند تا در هنگام اجرای تغییرات عمده نرم‌افزار، چابک‌تر باشند. آن‌ها می‌توانند کد‌های خاص پروژه را حفظ کنند و در عین حال فریم ورک‌های مختلف را مطابق با اهداف خود تغییر دهند. این مقدار بازنویسی کدی را که توسعه‌دهندگان باید انجام دهند کاهش می‌دهد.

بیشتر بدانید: خدمات برنامه نویسی

کاربردهای فریمورک

ویژگی‌های یک فریمورک خوب

شما می‌توانید از میان فریم ورک‌های مختلف موجود برای خودکارسازی و ساده‌سازی کل فرآیند توسعه نرم‌افزار انتخاب کنید چندین معیار وجود دارد که به تعیین یک فریم ورک‌ نرم‌افزاری خوب کمک می‌کند که یک فریم ورک محکم برای توسعه‌دهندگان فراهم کند.

  • سازگاری: فریمورک شما باید رفتار ثابت و قابل پیش‌بینی را در هنگام اعمال بر روی زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف و عملکرد‌های نرم‌افزاری که پشتیبانی می‌کند از خود نشان دهد. به عنوان مثال، هنگامی که یک برنامه تلفن همراه با یک فریم ورک چند پلتفرمی کار کند.
  • کیفیت: یک فریمورک خوب به طور مداوم برای آسیب‌پذیری‌ها آزمایش، بازبینی و ارتقا می‌یابد تا کتابخانه‌های کد امن API اجزای نرم‌افزار را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار دهد. همچنین قابلیت گسترش خوبی با برای ارتقای آینده دارد. به این ترتیب، توسعه‌دهندگان می‌توانند بدون تغییر کل فریمورک، در مورد ایجاد تغییرات نرم‌افزاری به روز بمانند.
  • پشتیبانی کنید: فریمورک شما باید مستندات و نمونه‌های کافی داشته باشد که به وضوح پیاده‌سازی آن را توصیف کند. در غیر این صورت، توسعه‌دهندگان ممکن است برای توسعه نرم‌افزار با فریم ورک به آموزش برنامه‌های کاربردی اضافی نیاز داشته باشند. توسعه‌دهندگان آن‌ها می‌توانند به یک جامعه پر جنب و جوش بپیوندند تا در مورد نیاز‌ها بحث کنند. به دنبال پشتیبانی باشند و به منابعی دسترسی داشته باشند که به آن‌ها کمک می‌کند حداکثر استفاده را از فریم ورک را داشته باشند.
ویژگی‌های یک فریمورک خوب

بهترین فریم ورک‌های طراحی سایت

توسعه‌دهندگان از انواع مختلفی از فریم ورک‌ ها برای ایجاد برنامه‌های کاربردی مختلف استفاده می‌کنند.فریم ورک‌های کاربردی وب شامل ابزار‌ها و منابع برنامه‌نویسی برای ایجاد وب سایت‌ها، برنامه‌های کاربردی تک صفحه‌ای و خدمات داخلی مرتبط با آن‌ها می‌باشد. آن‌ها به توسعه‌دهندگان کمک می‌کنند تا اجزای مختلف وب و زبان‌های برنامه‌نویسی را برای ایجاد فریم ورک‌های کاربردی وب ایجاد کنند. در اینجا تعدادی از فریم ورک‌های رایج در زبان‌های برنامه‌نویسی را بیان می‌کنیم:

بیشتر بدانید: خدمات طراحی سایت

فریم ورک‌های فرانت‌اند

فریمورک‌های فرانت‌اند اجزای نرم‌افزاری را برای شکل‌دهی و تعریف رفتار یک رابط وب رو به روی کاربر فراهم می‌کنند. به عنوان مثال، توسعه‌دهندگان وب از فریمورک های جاوا اسکریپت مانند Angular، Vue. js و React  برای ایجاد رابط کاربری با کد جاوا اسکریپت استفاده می‌کنند.

فریم ورک‌های Backend

فریم ورک‌های Backend به توسعه‌دهندگان اجزای پشتیبان مانند دسترسی به داده‌ها و خدمات وب را برای توسعه برنامه‌های سمت سرور ارائه می‌دهند. Ruby on Rails و Django فریمورک‌های Backend محبوب در جامعه توسعه وب هستند.

فریم ورک‌های توسعه موبایل

فریمورک‌های توسعه موبایل پیچیدگی ساخت برنامه‌های موبایل بومی و چند پلتفرمی را کاهش می‌دهد. بر خلاف توسعه وب، ایجاد یک برنامه برای دستگاه‌های تلفن همراه نیاز به بررسی دقیق سیستم عامل‌ها و ویژگی‌های سخت‌افزاری دستگاه دارد. فریم ورک‌های توسعه موبایل با ارائه کتابخانه‌ها، کامپایلر‌ها و اجزای موبایل لازم برای پلتفرم‌های مختلف تلفن همراه، زمان توسعه را کاهش می‌دهند. تیم‌های نرم‌افزاری همچنین می‌توانند از آن‌ها برای ایجاد اپلیکیشن‌های چند پلتفرمی استفاده کنند. به عنوان مثال، توسعه‌دهندگان از Flutter برای ایجاد اپلیکیشن‌های موبایلی استفاده می‌کنند که روی اندروید، iOS، ویندوز و macOS از یک پایه کد اجرا می‌شوند.

فریم ورک‌های علم داده

هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی موضوعات پیچیده‌ای از علم داده هستند که به دانش فنی فوق‌العاده‌ای نیاز دارند. فریم ورک‌های علم داده به توسعه‌دهندگان کمک می‌کند تا برنامه‌های کاربردی مبتنی بر ML را برای پردازش داده در مقیاس بزرگ بسازند و به کار گیرند. آن‌ها به جای نوشتن کد‌های پیچیده یادگیری ماشینی، از کتابخانه‌های از پیش نوشته شده در برنامه‌های ML خود استفاده می‌کنند. به عنوان مثال، دانشمندان داده از فریم ورک‌های محبوبی مانند TensorFlow و PyTorch برای توسعه سیستم‌های پردازش زبان طبیعی (NLP) استفاده می‌کنند.

بهترین فریم ورک‌های طراحی سایت

تفاوت کتابخانه و فریمورک در برنامه‌نویسی

فریم ورک‌ و مفاهیم کتابخانه دو جزء متفاوت هستند که اغلب در فرآیند‌های توسعه نرم‌افزار استفاده می‌شوند در حالی که کتابخانه‌ها معمولاً برای انجام عملکرد‌های خاصی استفاده می‌شوند، فریم ورک‌ها ساختار و جریان اصلی برنامه را ارائه می‌دهند.

تفاوت کتابخانه و فریم ورک در برنامه‌نویسی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *