اصطلاح Google Sandbox به نظریه ای در بهینه سازی موتورهای جستجو (Seo) اشاره دارد که نشان می دهد وب سایت های جدید در یک دوره آزمایشی توسط Google قرار می گیرند. در طول این دوره، وب سایت ممکن است رتبه خوبی در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP ) برای کلمات کلیدی رقابتی نداشته باشد. هدف از سندباکس جلوگیری از دستکاری وب سایت های جدید در رتبه بندی جستجو از طریق تاکتیک های سئو کلاه سیاه است.
در واقع این نوع الگوریتم گوگل با هدف پیشگیری و کند کردن پیشرفت سایت های اسپم که جدیدا بوجود آمده اند و تلاش می کنند با عملیات غیرقانونی سایت خود را در نتایج جستجوی گوگل ارتقا دهند استفاده می شود. سندباکس گوگل به الگوریتمی اشاره دارد که مانند یک فیلتر، سایتهای جدید را از سایتهای دیگر جدا می کند.
بیشتر بدانید: الگوریتم های گوگل
کاربرد الگوریتم سندباکس گوگل
گوگل به طور منظم و پیوسته عملکرد وب سایت های مختلف را در طول زمان بررسی می کند تا اطمینان حاصل کند که محتوای باکیفیت تولید می کنند و از تکنیک های سئوی کلاه سیاه دوری می کنند. در واقع گوگل با این کار سایت های که به صورت حرفه ای و درست به دنبال پیشرفت هستند را از سایت های که سعی می کنند با استفاده از تکنیک های غیرواقعی و نادرست رتبه های بالایی در نتایج جستجوی گوگل به دست آورند جدا می کند.
چه سایت هایی در گوگل سندباکس قرار می گیرند؟
معمولا اکثر سایت ها در گوگل باکس قرار می گیرند ولی تجربه نشان داده است که سایت های که تازه ساخته شده اند و قصد دارند در کلمات کلیدی دارای رقابت بالا به رقابت بپردازند، احتمالا زمان بیشتری در گوگل باکس می مانند. سایت های قدیمی مدت زمان کمتری در گوگل باکس قرار می گیرند و معمولا خیلی زود خارج می شوند.
چه زمانی سندباکس گوگل اتفاق می افتد؟
وجود یک سری از علائم و نشانه ها به شما کمک می کند تا به این نکته پی ببرید که وب سایت شما به الگوریتم سندباکس گرفتار شده است یا خیر. یکی از مهمترین علائم الگوریتم سندباکس، کاهش ناگهانی ترافیک وب سایت است. اگر ترافیک وب سایت شما ناگهان کاهش یافت این امر ممکن است به علت الگوریتم سندباکس باشد. هم چنین رتبه بندی نشدن برای کلمات کلیدی موردنظر هم می تواند یکی از نشانه های الگوریتم سندباکس باشد. کاهش رتبهبندی صفحات داخلی وبسایت شما در نتایج جستجو نیز می تواند به علت الگوریتم سندباکس باشد.
چگونه می توان دوره سندباکس را کاهش داد؟
کاهش دادن دوره سندباکس با بکارگیری ترفندهای مختلف میسر است. ارائه محتوای باکیفیت، فعالیت در شبکه های اجتماعی، به دست آوردن لینک های مرتبط و معتبر، متمرکز شدن بر روی کلمات کلیدی کم اهمیت، بهینه سازی محتوای سایت، استفاده نکردن از بک لینک های غیرطبیعی، تغییر نام لینک صفحات، استفاده از نقشه سایت و فعالیت مستمر و سالم سئو از جمله ترفندهای هستند که می توانند به کاهش دوره سندباکس کمک کنند.
چگونه از سندباکس گوگل خارج شویم؟
یکی از دغدغه ی افرادی که وب سایتشان در سندباکس قرار دارد چگونگی خارج شدن از آن است. با بکارگیری راهکارهای زیر می توانید از سندباکس خارج شوید.
جذب ترافیک
جذب ترافیک یکی از مهمترین روش ها برای خروج از سندباکس است. فعالیت در شبکه های اجتماعی، فروم های پرسش و پاسخ، روش های مختلف بازاریابی و تبلیغات، بهترین روش ها برای جذب مخاطب هستند. در واقع افزایش بازدید سایت سبب می شود که گوگل به معتبر بودن و پرمخاطب بودن سایت شما پی ببرد و به سرعت شما را از سندباکس خارج کند.
بیشتر بدانید: افزایش بازدید سایت
تولید محتوا
تولید محتوای باکیفیت و مستمر یکی از مهمترین تکنیک ها برای خروج از سندباکس است. اهمیت این موضوع در ماههای اول راه اندازی وب سایت بسیار زیاد است چرا که گوگل نسبت به سایت های جدید حساسیت بیشتری دارد و این گونه سایت ها را برای مدت طولانی در سندباکس قرار می دهد.
توجه به سوشیال سیگنال ها
لایک کردن پست ها، به اشتراک گذاری لینک ها و یا توییت ها همان سوشیال سیگنال های هستند که گوگل از طریق آنها پی می برد که کاربران شبکه های اجتماعی تعامل خوبی با شما دارند و به راحتی به شما اعتماد می کنند. بنابراین فعالیت در شبکه های اجتماعی می تواند بسیار کمک کننده باشد.
بیشتر بدانید: شبکه های اجتماعی
کمک گرفتن از بک لینک ها
بک لینک ها یکی از روش های سنجش اعتبار وب سایت توسط گوگل است. بک لینک های قوی و طبیعی از سایت های دیگر می تواند به شما کمک کند که هر چه سریعتر از سندباکس خارج شوید. استفاده از بک لینک های مصنوعی می تواند باعث خارج شدن سایت از نتایج جستجو گوگل شود.
استفاده از کلمه کلیدی لانگ تیل
به دست آوردن رتبه در کلمات کلیدی کوتاه و تک کلمه ای بسیار سخت و دشوار است به خصوص اگر در سندباکس باشید. بهترین کار استفاده از کلمات کلیدی طولانی است چرا که رقابت کمتری در این کلمات وجود دارد و به راحتی می توان وارد نتایج جستجوی گوگل شد.