ریدایرکت چیست؟
ریدایرکت (Redirects) در سئو هنگامی اتفاق میافتد که بخواهیم کاربران یا موتور جستجو را به آدرس سایت جدید انتقال دهیم و آن را به URLجدید هدایت میکنیم که این کار باعث کاهش بروز خطای ۴۰۴ میشود و در هنگام حذف یا تغییرات سایت از بروز خطا جلوگیری میکند. ریدایرکت در رفع محتوای تکراری، تغییر دامنه سایت، تغییر آدرس صفحات سایت تأثیرگذار است.
زمانی که کاربر در حال جستجو و گشت وگذار در گوگل است و به دنبال سایتی مشخص میگردد اما به بن بست میخورد ناامید میشود اما در دنیای وب و دیجیتال که پر از رمز و راز است برای هر مشکلی راه حلی وجود دارد و در این موقعیت از ریدایرکت استفاده میکنیم که او را به آدرس جدید سایت مقصد برسانیم.
انواع ریدایرکت
انواع مختلفی از ریدایرکتها وجود دارند که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند به طور مثال ریدایرکت 301 یا “ریدایرکت دائمی” برای انتقال دائمی محتوا از یک URL به URL دیگر استفاده میشود و اعتبار صفحه را به مقصد منتقل میکند، که برای SEO مناسب است.
ریدایرکت ۳۰۱
در زمانی که صحفه سایت به صورت دائمی حذف شود و کاربر به دنبال آن بگردد ریدایرکت ۳۰۱ کاربر را از آن URLبه URL جدید منتقل میکند. ریدایرکت ۳۰۱ در مواقع حذف دائمی سایت استفاده میشود به همین دلیل یک ریدایرکت دائمی است و هنگامی که کاربر قصد دسترسی به آن صحفه از سایت را داشته باشد به URL جدید هدایت میشود.
ریدایرکت ۳۰2
هنگامی که یک صحفه از سایت به طور موقت حذف یا از دسترس خارج شده باشد از این ریدایرکت استفاده میکنیم. به دلیل اینکه در هنگام خرابی موقت سایت از ریدایرکت ۳۰۲ استفاده میکنیم این یک ریدایرکت موقت است و هدف از استفاده از آن این است که گوگل متوجه شود که خرابی این صفحه از سایت کوتاه مدت است و ما برای کاربر ارزش قائل هستیم که او را به مقصد برسانیم و در عین حال ارزش و رتبه سایت خود را حفظ کنیم.
ریدایرکت 307
به زبان ساده این ریدایرکت نسخهی پیشرفتهی ریدایرکت ۳۰۲ است با کمی تفاوت. ریدایرکت ۳۰۷برای زمانی است که صفحهای از وب سایت به طور موقت دچار مشکل شود و کاربر را به صفحهی جدید ریدایرکت میکند. فرق ریدایرکت ۳۰۲ و ۳۰۷ این است که، ریدایرکت ۳۰۲URL را تغییر میدهد اما ریدایرکت ۳۰۷ این کار را انجام نمیدهد و صحفه را به همان صورت ریدایرکت میکند برای اینکه به موتورهای جستجو گوگل بفهماند ک صحفه به صورت موقت مشکل دارد و در زمان کوتاهی به حالت اول بر میگردد.
ریدایرکت Meta Refresh
فرق این ریدایرکت با ریدایرکتهای ۳۰۱و ۳۰۲و۳۰۷ این است که در آنها کاربر از طرف سرور به صحفه جدید ریدایرکت میشود اما این ریدایرکت کاری میکند که گوگل صحفهی جدیدی برای او باز کند و او را هدایت کند که این کار خیلی آسان است و با وارد کردن یک خط کد در head صفحه امکانپذیر میشود و نیاز نیست که حتماً کاربر به یک صفحه جدید منتقل شود.
ریدایرکت ۳۰۸
در صورت انتقال دائمی از صفحهای به صفحهی دیگر علاوه بر ریدایرکت ۳۰۱ از ریدایرکت ۳۰۸ هم استفاده میشود. ریدایرکت ۳۰۸ هم مانند ریدایرکت۳۰۱ است که یک ریدایرکت دائمی است و URLقدیم را به URL جدید متصل میکند با این تفاوت که ۳۰۸فقط در نسخهHTTP۱. ۱ درست عمل میکند. در ریدایرکت ۳۰۸ باید کاربر همان درخواست را در صفحهی جدید هم تکرار کند. مشکلی که این ریدایرکت دارد این است که چون نسبتاً جدید است توسط تمام مرورگرها پشتیبانی نمیشود و به جای دنبال کردن صفحهی جدید صفحهی خالی نشان داده میشود.
ریدایرکت 410
این ریدایرکت به این معناست که این صفحه به طور کامل حذف شده و به موتورهای جستجو نشان میدهد که URL این صفحه به صورت دائمی از بین رفته و در جستجوهای گوگل و لیست ایندکس نباید نشان داده شود. و همان طور که حدس میزنید این یک ریدایرکت نیست و برای حذف دئمی از ۳۰۱و۳۰۲ استفاده شود بهتر است و به دلیل فهم بهتر نام ریدایرکت را بر روی آن گذاشتهاند و برای زمانی است که بخواهیم به گوگل بفهمانیم که من میخواهم این صفحه از سایت را به طور کامل حذف کنم بدون اینکه بخواهم آن را به صفحهی دیگری هدایت کنیم. بعضی از افراد میترسند که از ریدایرکت ۴۱۰ استفاده کنند و گوگل آنها را به عنوان خطا تشخیص دهد و در عوض از ریدایرکت ۳۰۱ استفاده میکنند اما این باید در صورتی باشد که آن صفحه ورودی گوگل داشته باشد و در صورت حذف دائمی به سایت لطمه وارد کند.
اهمیت ریدایرکت در سئو
ریدایرکت در لغت به معنی راهنمایی دوباره و تغییر مسیر است. بعضی اوقات نسبت به شرایطی که برای سایت پیش میآید به ناچار باید آدرس سایت را به آدرس سایت دیگر منتقل کرد که علاوه بر حفظ ارزش و اعتبار صفحهی قبل کاربران خود را به سایت جدید منتقل کند. هیچ تغییر و یا تعویضی بیدلیل نیست مانند یک ماشین که در صورت خراب شدن تعویض و یا تعمیر میشود صفحات سایت هم در صورتی که خراب بشوند یا باید دائمی حذف شوند یا برای مدت کوتاهی به سایت دیگر منتقل و صفحه خود را تعمیر کنند.
دلایل ریدایرکت کردن آدرس صفحات
از دلایلی که مدیر سایت باید از ریدایرکت استفاده کند میتوان موارد زیر را نام برد.
اول از همه، ریدایرکت بر شاخصهای سئو سایت تأثیر میگذارد و برای از دست ندادن موقعیت در نتایج جستجو تنظیم شده است. واقعیت این است که رباتهای جستجوگر به طور منظم در تمام صفحات سایت میخزند و آنها را ایندکس میکنند. پس از هر ایندکسسازی، یک صفحه جداگانه و یک سایت به طور کلی میتوانند جای خود را در نتایج جستجو تغییر دهند و به یک موقعیت بالاتر یا برعکس، به یک موقعیت پایینتر سقوط کنند.
اگر رباتها متوجه شوند که یکی از صفحات حذف شده یا دارای خطا است، ایندکس کردن آن را متوقف میکنند. این بدان معنی است که ترافیک صفحه از بین خواهد رفت. همراه با آن، موقعیتها در نتایج جستجو کاهش مییابد.
همچنین، اگر تغییر مسیری را برای صفحه حذف شده یا منتقل شده تنظیم نکنید، کاربران ممکن است فکر کنند که آدرسی که به دنبال آن هستند دیگر در دسترس نیست و بازدید از صفحه را متوقف خواهند کرد. این کار باعث از دست دادن مشتریان خواهد شد.
نکات مهم در ریدایرکت کردن صفحات سایت
در شرایطی که بخواهیم صفحه یا صفحاتی را ریدایرکت کنیم باید چند نکته را رعایت کنیم:
- تغییر دامنه سایت: در صورتی که در حال تغییر و انتقال یک دامنه به دامنه دیگر هستید باید تمام صفحات قدیمی را به صفحات جدید منتقل کنید.
- ترکیب دو سایت با یکدیگر: اگر بخواهیم چند وب سایت را با یک وب سایت ترکیب کنیم باید URLهای قدیم را به روی URLهای جدید ریدایرکت کنیم.
- انتقال صفحات ناامن به صفحات امن: صفحات ناامن HTTP را به صفحات امن HTTPS منتقل کنید.
- برای اجرا کردن کمپینهای تبلیغاتی: اگر میخواهید برای سایت خود به صورت موقت تبلیغاتی قرار دهید آن را به صفحهی دیگر ریدایرکت کنید که بعد از حذف تبلیغات قالب و محتوای سایت اصلی آسیب نبیند.
- در صورت حذف یک صفحه: در صورتی که تصمیم به حدف یک صفحه گرفتید آن را به یک صفحهی مشابه ریدایرکت کنید. در این حالت اطمینان حاصل میشود که بک لینک داده شده به صفحهی قدیمی در راستای اهداف سئو قرار دارد.